Zöldséges chiamagos haltapas
Zöldséges- chiamagos haltapas
A napokban egy könnyű, zöldséges, ugyanakkor krémes, finom ízvilágú halkrémet készítettem.
Sem majonéz, sem tejkészítmény nincs benne.
Pirítósra kencének, mártogatósnak zöldséghasábokkal illetve vendégváró party falatoknak tökéletes alapja lehet.
Fekete köménnyel, magvakkal megszórva, kapri és olívabogyóval vagy friss salátával kínálva tovább fokozhatjuk az egészséges gasztronómiai élvezetet.
A receptje:
Hozzávalók:
- 3 doboz olívaolajos tonhal konzerv
- 1 db avokádó
- 1/2 szál sárgarépa
- 1 kb. 10 cm-es darab kígyóuborka
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 teáskanál sörélesztő pehely
- 1 csapott evőkanál chiamag
- facsarásnyi citromlé
- só és bors ízlés szerint.
A halkonzervet a levével együtt a zöldségekkel késes aprítóban krémesre turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, a citromlével meglocsoljuk.
Hozzákeverjük a sörélesztőpelyhet és a chiamagot.
Tálalás előtt 1 órát hűtőben pihentetjük.
Köszönjük a receptet Mányik Mariannának!
Az egészség alapja 80%-ban a táplálkozás!
A táplálkozás pedig a helyes vásárláson és jó recepteken.
Mind a kettőt megtalálod a Vitalissimo-ban!
Egészséges élelmiszerekért,
gluténmentes lisztekért kattints a képre!
150 egészséges Testszerviz recept csak ebben a könyvben!