Töltött fürj
Hozzávalók:
- 5 db fürj
- 100g juhtúró
- 100g répa
- 80g bébispenót
- petrezselyemzöld
- kókuszolaj
- vaj
- víz
- fehérbor
A kókuszolajban megpároltam a répát és utána beleraktam a spenótot és a petrezselyemzöldet.
Amikor megdinsztelődött, akkor összekavartam a juhtúróval és vártam, hogy kicsit lehűljön.
Ezután megtöltöttem a fürjeket.
Kivajazott jénai tálba raktam, adalékmentes ételízesítővel megszórtam és egy kis vajat tettem még a tetejére.
A jénai aljába kevés vizet öntöttem és egy kicsi fehérbort löttyintettem rá.
Körülbelül 170-180 fokos sütőben sütöttem 50-60 percig lefedve, és utána fedő nélkül egy kicsit barnára sütöttem a fürjek tetejét.
Én egy egyszerű salátát csináltam hozzá, amibe 5 db hónapos retek 1 pirospaprika 5 paradicsom, 1 kisebb cukkini és egy jó nagy marék salátát tettem, megsóztam, meglocsoltam oliva olajjal.
Jó étvágyat hozzá. Finom lett!!
TOVÁBBI FANTASZTIKUS EGÉSZSÉGES ÉTELEK ITT TALÁLHATÓK!