Tenger gyümölcs útifűmaghéj tésztával
A tenger gyümölcsei (kagylók, rákok, halak és társaik) a szervezet számára a legjobban hasznosítható tápanyagforrások egyike. Könnyen emészthető, jó fehérjéket tartalmaznak és fontos a bennük lévő omega 3. Próbáld ki az útifűmaghéj tésztával és ezt imádni fogod.
Hozzávalók 4 főre:
Tenger gyümölcsei
- 36 dkg tenger gyümölcsei mix (mirelit)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 4 db koktélparadicsom
- 3 ek olívaolaj
- 100 gr sajt (friss kisteleki tehénsajt)
- bors ízlés szerint (őrölt)
- 1 csokor petrezselyem
Útifűmaghéj tészta
- 60 g útifűmaghéj
- 300 ml növényi tej
- 3 db tojás
- csipet só
Elkészítés:
Tenger gyümölcsei
Olívaolajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát. Felöntjük a borral és elpároljuk.
Hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, a kockákra vágott paradicsomot és az apróra vágott zöldpetrezselyem 2/3-át és meghintjük az őrölt borssal.
3-4 percig pároljuk és vigyázunk, mert ha tovább főzzük, akkor gumis állaga lehet a tintahalnak.
Belemorzsoljuk a friss sajtot és addig főzzük, amíg elolvad. Ez besűríti, szószos állagúvá teszi és egyben sózza is az ételt.
Tálaláskor megszórjuk a maradék zöldpetrezselyemmel.
Útifűmaghéj tészta
A tésztához a tejet a tojásokkal és a sóval kézimixerrel összemixeljük, majd az útifűmaghéjat is hozzákeverjük. Szilikonos sütőpapírral bélelt (25x35 cm-es) tepsiben előmelegített sütőben 15 perc alatt 175 fokon alsó-felső sütéssel sütjük. Gyorsan dolgozzunk, mert az útifű maghéj hamar köt.
Ha langyosra hűlt, a papírt lehúzzuk róla, feltekerjük, és csíkokra vágjuk, kézzel szálakra szedjük
Köszönjük a receptet Mányik Mariannának!
JÓ ÉTVÁGYAT!
További szenzációs receptekért kattints a képre!