Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Tenger gyümölcs útifűmaghéj tésztával

Mányik Mariann
2022.02.10 09:00
Tenger gyümölcs útifűmaghéj tésztával

A tenger gyümölcsei (kagylók, rákok, halak és társaik) a szervezet számára a legjobban hasznosítható tápanyagforrások egyike. Könnyen emészthető, jó fehérjéket tartalmaznak és fontos a bennük lévő omega 3. Próbáld ki az útifűmaghéj tésztával és ezt imádni fogod.

Hozzávalók 4 főre:

Tenger gyümölcsei

  •  36 dkg tenger gyümölcsei mix (mirelit)
  •  1 közepes fej vöröshagyma
  •  3 gerezd fokhagyma
  •  1 dl fehérbor
  •  4 db koktélparadicsom
  •  3 ek olívaolaj
  •  100 gr sajt (friss kisteleki tehénsajt)
  •  bors ízlés szerint (őrölt)
  •  1 csokor petrezselyem

Útifűmaghéj tészta

Elkészítés:

Tenger gyümölcsei

Olívaolajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát. Felöntjük a borral és elpároljuk.

Hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, a kockákra vágott paradicsomot és az apróra vágott zöldpetrezselyem 2/3-át és meghintjük az őrölt borssal.

3-4 percig pároljuk és vigyázunk, mert ha tovább főzzük, akkor gumis állaga lehet a tintahalnak.

Belemorzsoljuk a friss sajtot és addig főzzük, amíg elolvad. Ez besűríti, szószos állagúvá teszi és egyben sózza is az ételt.

Tálaláskor megszórjuk a maradék zöldpetrezselyemmel.

Útifűmaghéj tészta

A tésztához a tejet a tojásokkal és a sóval kézimixerrel összemixeljük, majd az útifűmaghéjat is hozzákeverjük. Szilikonos sütőpapírral bélelt (25x35 cm-es) tepsiben előmelegített sütőben 15 perc alatt 175 fokon alsó-felső sütéssel sütjük. Gyorsan dolgozzunk, mert az útifű maghéj hamar köt.

Ha langyosra hűlt, a papírt lehúzzuk róla, feltekerjük, és csíkokra vágjuk, kézzel szálakra szedjük

Köszönjük a receptet Mányik Mariannának!

 JÓ ÉTVÁGYAT!

További szenzációs receptekért kattints a képre!

 

Vitalissimo Webáruház termék-csoportokhoz kattints a képekre!