Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Vegán szabolcsi darás töltöttkáposzta

Baroness
2022.01.27 16:16
Vegán szabolcsi darás töltöttkáposzta

Magam is szabolcsi gyerek lévén, igazán megörültem ennek a csodás receptnek. A darás töltöttkáposzta az egyik kedvencem és ebben a formában igazi csemege!

Baroness, a recept megalkotója így ír a szabolcsi töltöttkáposzta receptjéről:

"A másik "ütős" és kedvelt receptem szabolcsi csajsziként ez a fajta reform, de ízvilágában és kinézetében teljesen autentikus fajta töltött káposzta... és nem csak nekem, hanem sok ismerősöm, barátom kéri, hogy ilyet készítsek nekik. Ugyanakkor a tradicionális magyar konyha iránti elkötelezett ismerőseimet is ezzel szoktam "érzékenyíteni". Bekajálják."

Veganuári szabolcsi darás töltött káposzta- Pataki tálban sütve

Hozzávalók

  • 1 közepes fej káposzta
  • 200 g kukoricadara
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 dl hifegen sajtolt napraforgó olaj
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 5 dl paradicsomlé (házi)

Elkészítés

    A Pataki tálat vízbe áztatjuk. A káposzta torzsáját kivágjuk, a leveleket forró vízben 1-2 perc alatt levelenként megabáljuk. Ha kihűlt, a vastag gerezdjeit levágjuk, a nagyobb leveleket megfelezzük.

    A töltelékhez egymás után a sárgarépát, a zellert aprítógépben morzsalékossá aprítjuk, a hagymákat az olajjal pépesítjük. A kukoricadarát vízben átmossuk és lecsöpögtetjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, a csípős és a fűszerpaprikával valamint 1/2 dl paradicsomlével összedolgozzuk.

    Púpos evőkanálnyi töltelékkel tölcsér alakban megtöltjük a káposzta leveleket. A kimaradt, illetve a kicsi leveleket szálasra vágjuk. A cserépedény aljára rászórjuk az apró káposztát és belerétegezzük a töltötteket.

    Felöntjük vízzel és a maradék paradicsomlével, hogy ellepje a tölteléket és meghintjük 1 teáskanál sóval. Ha szeretjük, kevés chilipelyhet is szórhatunk rá. Lefedjük, hideg sütőbe toljuk és légkeveréssel 2,5- 3 órán át 160-170 fokon pároljuk. Tálalás előtt még fél óráig a sütőben pihentetjük. Ízlés szerint (vegán) tejföllel tálaljuk.

A receptet és a fotót köszönjük Mányik Mariannának!

További zseniális recepteket itt találsz!

     

    Vitalissimo Webáruház termék-csoportokhoz kattints a képekre!