Sütőtökös gyümölcssaláta
A sütőtök az egyik legsokoldalúbb őszi-téli zöldségünk. Számtalan formában beiktathatjuk az étrendünkbe. Sülve-főve, sósan vagy édesen ajánlott minél többet fogyasztani belőle, a szervezetünk és az immunrendszerünk meghálálja majd. Ennek kapcsán szeretnék néhány ötletet adni és küldök pár "tökös" receptet.
Őszi sült tökös gyümölcssaláta
Hozzávalók:
- 300 gr sütőtök
- 100 gr fekete áfonya
- 3 db füge
- 3 szem szilva
- 1 fürt szőlő
- 2 evőkanál bodzavirágos eritrit (tavasszal készült, üvegbe zárva, helyettesíthető sima eritrittel is)
- 2 evőkanál narancsvirág kivonat
- 50 ml narancslikőr
- 1/2 narancs kifacsart leve
- menta ízlés szerint
Az elkészítése:
A sütőtököt megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, összeforgatjuk 1 evőkanál bodzavirágos eritrittel és a narancsvirág kivonattal.
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Közben a fügét és a szilvát összedaraboljuk, a szőlőt leszemezzük és az áfonyát valamint a mentaleveleket is hozzáadjuk.
A másik evőkanál bodzavirágos eritrittel és narancsvirág kivonattal, a narancslikőrrel és a narancslével valamint a megsült tökkel összeforgatjuk.
Tálalás előtt 2 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Elképesztően illatos és ízletes nasi.
Szeretettel ajánlom és küldöm!
Marianna
Köszönjük a csodás receptet és a képet Mányik Mariannának!
Marianna további receptjei ITT!