Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Sült céklasaláta grillezett kecskesajttal

Bukszár Tamás
2022.01.20 15:15
Sült céklasaláta grillezett kecskesajttal

A föld egyik csodás zöldsége, mely egész évben sláger. Számtalan változatban elkészíthető! Itt egy mestermű!

Hozzávalók:

  • 1 kg cékla
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 darab babérlevél
  • 1 evőkanál sárga mustármag
  • 1 evőkanál tárkony
  • 1dl oliva olaj
  • 1,5 dl balzsamecet
  • 1,5dl méz

Elkészítés:

A megmosott céklát feltesszük főni egy lábosba. Amikor félpuha, hideg vízzel lehűtjük és meghámozzuk.

Egyenletes darabokra vágva (például kis cikkekre) beletesszük egy tepsibe, sózzuk, rászórjuk a fűszereket, a 3-4 mm-es karikákra vágott vöröshagymát és meglocsoljuk olíva olajjal, kicsit átkeverjük.

150 fokon 50 percig sütjük.

Ahogy elkészült, ráöntjük a mézet és a balzsamecetet. Jól összekeverjük (a babérlevelet kidobjuk), hidegen tálaljuk.

Frissen ropogósra sült kecske camembert-rel tökéletes párosítás, de más grillezhető sajt is megfelel hozzá.

Halhoz, köretnek is adható, vagy éppen vágott, friss salátával és tépett mozzarellával egy könnyű vacsora is lehet.

Jó étvágyat a finomsághoz!

Szeretettel Bukszár Tamás - mesterszakács