Sült céklasaláta grillezett kecskesajttal
A föld egyik csodás zöldsége, mely egész évben sláger. Számtalan változatban elkészíthető! Itt egy mestermű!
Hozzávalók:
- 1 kg cékla
- 1 db vöröshagyma
- 3 darab babérlevél
- 1 evőkanál sárga mustármag
- só
- 1 evőkanál tárkony
- 1dl oliva olaj
- 1,5 dl balzsamecet
- 1,5dl méz
Elkészítés:
A megmosott céklát feltesszük főni egy lábosba. Amikor félpuha, hideg vízzel lehűtjük és meghámozzuk.
Egyenletes darabokra vágva (például kis cikkekre) beletesszük egy tepsibe, sózzuk, rászórjuk a fűszereket, a 3-4 mm-es karikákra vágott vöröshagymát és meglocsoljuk olíva olajjal, kicsit átkeverjük.
150 fokon 50 percig sütjük.
Ahogy elkészült, ráöntjük a mézet és a balzsamecetet. Jól összekeverjük (a babérlevelet kidobjuk), hidegen tálaljuk.
Frissen ropogósra sült kecske camembert-rel tökéletes párosítás, de más grillezhető sajt is megfelel hozzá.
Halhoz, köretnek is adható, vagy éppen vágott, friss salátával és tépett mozzarellával egy könnyű vacsora is lehet.
Jó étvágyat a finomsághoz!
Szeretettel Bukszár Tamás - mesterszakács