Marianna Testszerviz dupla szülinapi receptje

Kedves Peti!
A napokban két boldog szülinapi eseményt is ünnepel egyszerre a Testszerviz és a Vitalissimo webáruház. Nem kérdés, hogy egy klassz recepttel szeretnélek köszönteni Benneteket! Sok-sok ilyen boldog Szülinapot, jó egészséget, töretlen fejlődést és számos sikeres, elkötelezett életmódváltó követőt kívánok Nektek!
"Testszervizes ájult imám"
Hozzávalók 2 adagra:
- 1 db nagyobb padlizsán
- 1/2 lebeny csirkemellfilé
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál paradicsompaszta
- 2 evőkanál reszelt mozzarella sajt - növényi sajt, vagy laktózmentes is mehet
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- Só, kakukkfű, oregano, petrezselyemzöld, turbolya, tárkony, pirított hagyma ízlés szerint.
Elkészítése:
A padlizsánt megmossuk, a szárát levágjuk, elfelezzük és kockásra beirdaljuk. Sóval bedörzsöljük és állni hagyjuk. A csirkemellet kockázzuk, kakukkfűvel, oreganoval, fahéjjal és pici sóval 1 evőkanál olívaolajon lepirítjuk.
A padlizsánról lecsöpögtetjük a kiengedett sós levét, mindkét felét megkenjük 1-1 evőkanál olívaolajjal.
Megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, turbolyával, tárkonnyal és pirított szárított hagymával. 15 percig alsó-felső sütéssel elősütjük.
A sütés után a belsejüket lenyomjuk egy evőkanál hátával.
Az így keletkezett mélyedésbe belekanalazzuk a húst.
A tetejére locsoljuk a paradicsompürét, reszelt sajttal megszórjuk és további 5-7 perc alatt összesütjük. Tetszés szerint zöldsalátával és/vagy kuszkusszal tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok mindenkinek hozzá, aki elkészíti!
Öleléssel: Marianna
Hálásan köszönjük a receptet és a fotót Mányik Mariannak!