Túróval töltött gombafejek
Ez az étel az, amit azok is bátran készíthetnek, akiknek a konyha egyáltalán nem a kedvenc terepük. Érdemes juh, vagy kecske túróval is kipróbálni, isteni és nagyon laktató.
Töltött gomba hozzávalók:
- 15-20 db nagyobb fejű csiperke (champignon) gomba
- 150 g túró (tehén, kecske, juh)
- só
- szárított oregáno (vagy más fűszer ízlés szerint)
Elkészítés:
A gombát megpucoljuk és óvatosan kivágjuk a lemezeket, hogy a gomba feje ne sérüljön meg. Kevés sóval megsózzuk, majd megtöltjük a már előkészített túróval és ízlés szerint megszórjuk oregánoval.
Előmelegített sütőben 170 fokon 15 percig sütjük.
Ha esetleg szereted kicsit staftosabban, a sütés közben egy kis olíva olajjal meg lehet locsolni.
Egy kis kemény reszelt sajtattal megszórva még érdekesebb lesz.
Salátával tálaljuk!
Tipp!
Utazásra készített gomba esetén felaprózott paprikát és sonkát keverhetünk a túróba.
JÓ ÉTVÁGYAT!
További szenzációs receptekért kattints a képre!