Baroness polenta palacsintája
Baroness polenta palacsintája egy egészen különleges és nagyon ütős recept. Ő csak receptbombának hívja. Most ledobjuk!!!
Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 2 közepes db cukkini
- 5 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg juhtúró
- 20 dkg kukoricaliszt
- 0.5 dl olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- kapor ízlés szerint
- 1.5 l víz
Elkészítés
A padlizsánt és a cukkinit fél cm-es karikákra vágjuk, az olívaolajon egymás után nagy lángon mindkét oldalát pirulásig sütjük. A szalonnát ugyanebben a serpenyőben apró kockára vágva kiolvasztjuk.
Másfél liter enyhén sós vízben a kukoricadarából puliszkát főzünk, a szalonna zsírjával krémesítjük. Egy 22x22 cm-es tortaforma alját és oldalát ecsettel a megmaradt szalonnazsírral vékonyan kikenjük.
A puliszkát, a zöldségeket és a juhtúrót rétegezzük. Alulra egy réteg puliszkát terítünk, rá a cukkini kerül jó bőven. Ezt sózzuk, borsozzuk, a juhtúró 1/3- át rámorzsoljuk. Rá ismét puliszkát, majd arra a padlizsánt rakjuk, ezt is sózzuk, borsozzuk és a juhtúró másik harmadával fedjük.
A tetejére kerül a maradék puliszka, amit a harmadik rész juhtúróval ízesítünk, valamint a szalonnakockákkal meghintünk. A tortát sütőben összesütjük. Tálcára téve a tortaforma oldalát lecsatolva szeletekre vágva tálaljuk, a tetejét kaporral megszórjuk.
Hagymás paradicsomsalátával kínálhatjuk. Önmagában, grillezett húsok mellé vagy pörköltök köreteként is kiváló fogás.
Jó étvágyat!
A receptet köszönjük Mányik Mariannának!