Csirkés-brokkolis frittata
A Frittata egy tipikus olasz előétel, amit lehet hidegen vagy melegen is fogyasztani. Általában valamilyen szezonális zöldséget raknak bele, de lehet akár hússal, gombával készíteni, kinek mihez van kedve. Nagy előnye, hogy villámgyorsan elkészíthető és tetszés szerint variálható, így elég nehéz megunni!
Előkészítés: 10 perc, főzés/sütés: 45 perc
Hozzávalók:
- 25 dkg csirke mell
- 15-20 dkg rózsákra szedett brokkoli
- 1 fej lila hagyma
- 2 gerezd szeletelt fokhagyma
- 1 szál újhagyma, vagy póréhagyma
- 1 dl tej
- 4-5 nagyobb tojás
- oregánó
- só, bors
- olívaolaj
- reszelt sajt (5-10 dkg)
Elkészítés:
Forró serpenyőben, egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a felkockázott csirkemellet. Adjuk hozzá a brokkolit, majd a lila hagymát.
Sózzuk, borsozzuk, majd amikor már majdnem megpárolódott és puha a brokkoli aduk hozzá az fokhagymát és az új/póréhagymát.
Tegyük át egy tűzálló tálba, vagy tepsibe. Közben verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet, oreganot, sót és borsot, majd reszeljük bele sajtot.
Öntsük rá a keveréket a csirkés ragura /nem baj, ha nem lepi el!/.
Sütőben 180 °C-on készre sütjük!
Jó étvágyat!
Ez az étel is kiváló Testszervizes étek és ugye hogy milyen guszta?
Próbáld ki!
Köszönjük a receptet és a képet Babos Kata - Babszi Testszerviz konzultánsnak!
További zseniális recepteket itt találsz!