Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Tiramisu pohárdesszert

Bergmann Anna
2022.01.22 09:17
Tiramisu pohárdesszert

Cukor és gluténmentesen készül a legfinomabb tiramisu, amit valah elkészítettél.

Tiramisu hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 4 ek. nyírfacukor
  • 10 dkg darált dió

Krémhez:

Elkészítés:

Piskóta:

6 tojás sárgáját 6 dkg nyírfacukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a 10 dkg darált diót. A 6 fehérjét külön felverjük és könnyedén hozzáadjuk a diós masszához.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral és egyenletesen szétkenjük benne a tésztát. 180 C fokos hőmérsékleten előmelegített sütpben 15 percig sütjük, majd egy másik sütőpapírra ráborítjuk. A fent lévő sütőpapírt egy enyhén nedves szivaccsal azonnal áttöröljük, lehúzzuk a piskótáról és hagyjuk kihűlni.

Krém:

A 3 tojást kettéválasztjuk, a fehérjét 1 ek nyírfacukorral kemény habbá verjük és félretesszük. A sárgákat 2 ek nyírfacukorral és a rumaromával robotgéppel habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzá adagoljuk a Mascarponét. Amikor már krémes, belekanalazzuk a kemény habbá vert fehérjét és szépen eldolgozzuk.

Közben készítünk 1 dl langyos „tejeskávét”, kókusztejszínnel krémesítve.

A kihűlt piskótát kétujjnyi csíkokra szeleteljük és desszertes poharak aljában elhelyezünk belőle egy réteget. Meglocsoljuk a kávéval, meghintjük kakaóporral, majd egy-két evőkanálnyit ráhalmozunk a Mascarponés krémből. A rétegezést megismételjük, s a legfelső krém tetejét is megszórjuk kakaóporral.

Lefedve néhány órára hűtőbe tesszük, majd jó lelkiismerettel elfogyasztjuk. :)

Egészségetekre!

Köszönjük a receptet Ábrahámné Bergmann Annának!