Tiramisu pohárdesszert
Cukor és gluténmentesen készül a legfinomabb tiramisu, amit valah elkészítettél.
Tiramisu hozzávalók:
Piskótához:
- 6 tojás
- 4 ek. nyírfacukor
- 10 dkg darált dió
Krémhez:
- 500 g Mascarpone
- 3 tojás
- 3 ek nyírfacukor
- 1 dl kávé kókusztejszínnel krémesítve
- 1 kk rum-aroma
- Bio kakaópor
Elkészítés:
Piskóta:
6 tojás sárgáját 6 dkg nyírfacukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a 10 dkg darált diót. A 6 fehérjét külön felverjük és könnyedén hozzáadjuk a diós masszához.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és egyenletesen szétkenjük benne a tésztát. 180 C fokos hőmérsékleten előmelegített sütpben 15 percig sütjük, majd egy másik sütőpapírra ráborítjuk. A fent lévő sütőpapírt egy enyhén nedves szivaccsal azonnal áttöröljük, lehúzzuk a piskótáról és hagyjuk kihűlni.
Krém:
A 3 tojást kettéválasztjuk, a fehérjét 1 ek nyírfacukorral kemény habbá verjük és félretesszük. A sárgákat 2 ek nyírfacukorral és a rumaromával robotgéppel habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzá adagoljuk a Mascarponét. Amikor már krémes, belekanalazzuk a kemény habbá vert fehérjét és szépen eldolgozzuk.
Közben készítünk 1 dl langyos „tejeskávét”, kókusztejszínnel krémesítve.
A kihűlt piskótát kétujjnyi csíkokra szeleteljük és desszertes poharak aljában elhelyezünk belőle egy réteget. Meglocsoljuk a kávéval, meghintjük kakaóporral, majd egy-két evőkanálnyit ráhalmozunk a Mascarponés krémből. A rétegezést megismételjük, s a legfelső krém tetejét is megszórjuk kakaóporral.
Lefedve néhány órára hűtőbe tesszük, majd jó lelkiismerettel elfogyasztjuk. :)
Egészségetekre!
Köszönjük a receptet Ábrahámné Bergmann Annának!