Édesburgonya chips
A chips a moziban, filmnézés közben a kanapén, vagy csak munka közben egy kis nasinak? Igen! És ez nem csak finom, hanem egészséges is.
Édesburgonya chips hozzávalók:
• 2 db édesburgonya (batáta)
• 2 evőkanál kókuszolaj
• 3 csipet só
• 2 csipet feketebors (őrölt)
Elkészítés:
1. Az édesburgonyákat megpucoljuk, majd vékonyra szeleteljük.
2. Egy tálba tesszük őket és alaposan meglocsoljuk kókuszolajjal. A lényeg, hogy ne tocsogjon az olajban, de lehetőleg minden szeletet vonjon be egy vékony olajréteg.
3. Sózzuk, borsozzuk, majd egy sütőtepsibe rakjuk őket, végül pedig 150 C-os sütőben megsütjük őket, 15-20 perc alatt. Vigyázzunk nehogy megégjenek!
4. Mikor kivesszük a sütőből még picit puhának tűnhetnek, de pár perc hűlés után ropogósak lesznek.
5. Kis tálkában tálaljuk.
Forrás: www.cookpad.com
A képet köszönjük Széplábi Évának