Kakaós csiga gluténmentesen
Az egyik legnépszerűbb reggeli péksüti a kakaós-csiga. Lehet ezt egészséges változatban is? Igeeeeeeeeeeen!
Hozzávalók:
- 200 g Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 3 M-es tojás (kb. 155 g)
- 20 ml friss citromlé
- 130 ml víz
- 25 g lágy kókuszzsír
- 40 g kristályos édesítő (eritit, xilit, gliin stb) vagy sós tésztához 5 g só
Elkészítés:
- 3 M-es tojást (kb. 155 g) keverj el 20 ml friss citromlével, 130 ml langyos vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit, glicin, stb.) vagy 5 g sóval és adj hozzá 200 g lisztet.
- Keverd legalább 3 percig. Majd pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen a végleges sűrűséghez.
- Szilikonos lapon, enyhén lisztezett felületen forgasd át, majd alul-felül lisztezve 30*25 cm-es lappá nyújtsd ki, ha töltött süteményt, csigákat, batyut, buktát készítenél.
- Oszd 6 részre, ha kiflit, zsemlét formáznál, vagy a tészta egészéből készíts 25 cm hosszúra nyújtott kenyeret.
Átlagos sütési idők: aprósütik, zsemlék, csigák, stb.: alsó-felső sütésen 200 fokon 20 perc, 180 fokon 15 perc (saját sütőnktől függően több-kevesebb is lehet). Kenyeret 200 fokon 50 perc alatt süssünk belőle.
Kakaó öntet
Tetszés szerinti bio kakaóport keverj össze ízlés szerint eritrittel. és egy kis vízzel. Legyen sűrű.
Attól függően válassz mennyiséget, hogy mennyire szereted a sok kakaót a csigán.
Miután a csiga tésztáját jól megkented vele, görgesd fel a tésztalapot.
Ezután szeleteld fel kb 1-2 cmes darabokra. Tedd a sütőbe szépen egymás mellé. Figyelem, a sütés közben megnőhetnek.