Édesburgonya-hajó
Az egyre divatosabb, nem véletlenül, édesburgonya újabb remek lehetőséget kínál azoknak, akik szeretik a jó ízeket, ugyanakkor egészségesen szeretnének táplálkozni. Íme egy megoldás erre!
Édesburgonya hajó hozzávalók:
- 2 nagy édesburgonya
- 1,5 ek kókuszzsír
- 1 kicsi vöröshagyma
- 10 dkg bébispenót
- 1/4 csésze joghurt
- 2 dkg krémsajt
- 1 csésze csicseriborsó
- 10 dkg mozarella só, bors
Elkészítés:
A csicseriborsót áztasd be kb. 8 órára. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd egyben az édesburgonyákat, amíg megpuhulnak. Közben párold meg a csicseriborsót is. Vágd ketté az édesburgonyákat és hagyd kihűlni. Közben hámozd meg a hagymát és aprítsd egészen kicsire, majd a kókuszzsíron pirítsd üvegesre. Add hozzá a friss, megmosott bébispenótot és süsd együtt 2-3 percig, amíg a spenót is összeesik. Ha kész, akkor tedd félre néhány percre.
Közben amennyire csak tudod, kapard ki az édesburgonya belsejét, úgy, hogy a héja egyben maradjon. A héját tedd a sütőbe és kb. 5 perc alatt süsd ropogósra. Pépesítsd az édesburgonyát és keverd össze a krémsajttal, a joghurttal, a csicseriborsóval és a spenóttal. Sózd és borsozd is ízlés szerint, majd töltsd meg a ropogós édesburgonyahajókat a keverékkel.
A tetejét szórd meg mozzarellával és süsd tovább 10-15 percig, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
Forrón tálald!
Jó étvágyat!
Köszönjük a receptet és a képet Ildikónak!