Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Vegán töltött padlizsán

2022.01.16 09:42
Vegán töltött padlizsán

A padlizsán egyre kedveltebb zöldség a konyhában. Rakott, töltött formában, vagy egyszerű fokhagymás krémként is csodálatos. A színe pedig igazán a divatot hozza el.

Hozzávalók

  •  2 db padlizsán
  •  2 db sárgarépa
  •  4 gerezd fokhagyma
  •  2 ek szójatejföl
  •  1 ek sörélesztőpehely
  •  1 kávéskanál csípős paprikakrém
  •  3 szál petrezselyem
  •  só ízlés szerint
  •  2 ek olívaolaj

 

Elkészítés

     A padlizsánokat kettévágjuk és rombusz alakban beirdaljuk, sózzuk. Később a kiengedett levét leöntjük, olívaolajjal bespriccelt jénaiba sorakoztatjuk.

    A sárgarépát és a fokhagymát aprítógépben aprítjuk vagy almareszelőn lereszeljük, 1 evőkanál olívaolajon először pirítjuk, majd 2 evőkanál víz hozzáadásával kicsit összepároljuk.

    Sózzuk, a csípős paprikakrémmel, a sörélesztő pehellyel és a vegán tejföllel egynemű masszát keverünk belőle és a padlizsánok tetejére halmozzuk.

    A tölteléket is bespricceljük olívaolajjal és hőlégkeveréssel 180 fokon pirosra sütjük (kb. fél óra a sütési idő). Salátával tálaljuk.

A receptet és a képet köszönjük Mányik Mariannának!

Jó étvágyat!