Csokoládé és málna torta - III. Károly koronázására
Hozzávalók
A tortához:
- 2 csésze mandulaliszt
- 1/4 csésze cukrozatlan kakaópor
- 1/4 csésze kókuszolaj, megolvasztva
- 2 evőkanál méz
- 1/4 teáskanál tengeri só
A töltelékhez:
- 1 1/2 csésze friss málna
- 1/2 csésze étcsokoládéforgács
- 1/2 csésze kókusztej/krém
- 2 evőkanál méz
- 1/2 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.
Egy nagy tálban keverjük össze a mandulalisztet, a kakaóport, az olvasztott kókuszolajat, a mézet és a tengeri sót, amíg jól össze nem keveredik.
Nyomkodd a keveréket egy 22 cm-es tortaforma aljára és oldalára.
Süsd a tésztát az előmelegített sütőben 10-12 percig, vagy amíg enyhén megbarnul.
Egy kis serpenyőben közepes lángon keverd össze a málnát, a csokoládéforgácsot, a kókusztejszínt, a mézet és a vaníliakivonatot.
Egy kis lábasban melegítsük fel a kókusztejet, amíg forró nem lesz, de nem forr.
Vedd le a tűzről, és keverd bele a csokoládéforgácsot, amíg simára nem olvad.
Öntsük a csokoládés keveréket a kihűlt tortalapba, egyenletesen elosztva.
Rendezzük el a málnát a csokoládétöltelék tetején.
Hűtjük a tortát a hűtőszekrényben legalább 2 órán át, vagy amíg a töltelék meg nem szilárdul.
Hűtve tálaljuk és élvezzük!