A KÓKUSZOLAJ A TÖRTÉNELEMBEN
Igazi túlélő a trópusi területek növénye, a pálmafa. Nagyon jól ellenáll az időjárás viszontagságainak. Diója hat-hét hónap alatt éri el a maximális méretét. Erős, kemény héj védi a magbelet, mely vizes, zselészerű, mikor még nem teljesen érett.
Az éréssel fokozatosan húsra változik a vizes állománya. Ahhoz, hogy a kókusz teljesen megérjen tizenkét- tizennégy hónapnak is el kell telnie, ekkor a földre esik, s héja magától szétnyílik. A jó kókusztermés a sok napfény függvénye. Körülbelül 300 óra napsütés eredményez megfelelő minőségű termést.
Az ázsiai országokban már évtizedek óta elterjedt olajféleség a kókuszolaj. Fajtái között a szűrt és a szűz olajat különböztetjük meg. A szűz olaj a kókusz minden értékét magában hordozza, mely az ínyenc konyhák kedvelt alapanyaga is.
A KÓKUSZOLAJ A KONYHÁBAN
A Nature Cookta VCO Kókuszolaj fontos konyhai alapanyag, mellyel számos modern étrend kiegészíthető. Sokoldalúan alkalmazható, bátran süthetünk, főzhetünk is vele. A szűz kókuszolaj sok ázsiai currys étel alapja. Kissé édeskés íze miatt legfőképpen süteményekhez, péksüteményekhez ajánlott, felhasználásával a kókusz íze jobban érvényesül az ételekben. Sokan fogyasztják az édesség utáni vágy csökkentésére is.
A kókuszolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Magyarországi gyártású termék.
Tartalmaz: 100% tisztaságú hidegen sajtolt kókuszolaj
Átlagos tápérték 100 g-ban:
Energia: 3385 kJ /823 kcal
Zsír: 100 ml
amelyből:
– telített zsírsavak 92 ml
Szénhidrát: 0 ml
amelyből:
– cukrok: 0 ml
Fehérje: 0 ml
Só: 0 ml
Kiszerelés: 250 ml