Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Thai zöldcurrys zöldségleves

Marianna receptek
Gluténmentes
Vegán
Levesek
Szűrés törlése
Mányik Marianna
2023.01.03 15:01
Thai zöldcurrys zöldségleves

Kedves Peti!

Az év első hónapja a gasztronómiában a veganuár időszaka. Egybeesik azzal is, hogy újévi fogadalom gyanánt sokkal fogékonyabbak vagyunk az egészséges, tudatos táplálkozás és az ünnepek alatti lakomák után eltelve a kevesebb húsfogyasztás iránt.

A zöldségféléket a fűszerekkel játszva-kísérletezve nagyon ízletes formákban készíthetjük el.  Manapság szerencsére könnyű hozzájutni akár webáruházakon keresztül is, ráadásul pénztárca barát módon számos különleges zöld- illetve szárított fűszerhez. Ha tovább kísérletezünk a nemzetek konyhái terén, igazi remekműveket, egzotikus finomságokat tálalhatunk belőlük.

Egy hasonló ünnepi kísérleti levesem receptjét osztom most meg a Testszerviz olvasóival. Garantáltan nagyon finom, ízletes, különleges, ízgazdag és nem mellesleg vegán, egészséges.

Boldog, egészségben gazdag új évet kívánok általa mindenkinek!

Thai zöldcurrys zöldségleves

Hozzávalók

 

  • 2 ek curry paszta (zöld)
  • 1 szál citromnád
  • 1 szál thai bazsalikom
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 db édesburgonya
  • 5 közepes db csiperke gomba
  • 5 db kígyóuborka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 üveg (330 g) bamubsznád
  • 100 g üvegtésta
  • 1 db lime
  • 8 db koktélparadicsom
  • 2 ek osztrigaszósz
  • 50 ml napraforgó olaj
  • 400 ml kókusztej
  • 2 ek étkezési keményítő
  • só, koriander ízlés szerint
  • 3 ek kókuszchips
  • 1 ujjnyi galanga gyökér (vagy gyömbér helyette)
  • 4 gerezd fokhagyma

 

Elkészítés

  1. A galanga gyökeret és a fokhagymagerezdeket vékonyan felkarikázzuk. A kígyóuborkát csíkosra hámozzuk, félbevágjuk, a magházát kikaparjuk, felszeleteljük. A gombát szintén szeletekre, a zöldcitromot és a koktélparadicsomot négybe, a vöröshagymát szálasra vágjuk. Az édesburgonyát meghámozzuk és fél cm-es kockákra daraboljuk.
  2. A wokban az étolajat felforrósítjuk. Rádobjuk a galanga gyökeret és a fokhagymát és átpirítjuk. Hozzáadjuk a zöld curry pasztát, a félbevágott és utána még félbe hasított citromfűnádat és a thai bazsalikom szárát. Az édesburgonyát hozzáadva átpirítjuk. Felöntjük a zöldségalaplével, a kókusztejjel, a gombát, a zöldcitromot, az osztrigaszószt és a bambusznádat is belekeverve roppanósra pároljuk.
  3. A legvégén 1-2 percig az uborkával, a vöröshagymával és a koktélparadicsommal is átrottyantjuk, a pici vízben feloldott étkezési keményítővel besűrítjük. Ha szükséges, kevés sóval ízesítjük. A tűzről levéve a tetejét korianderzölddel és a felaprított thai bazsalikomlevelekkel megszórjuk.
  4. Az üvegtésztát a forró, lobogó vízzel leöntjük és 4 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A tányérba először kevés tésztát adagolunk, majd a forró levessel felöntjük. A tetejére kókuszchipset is szórhatunk.

 

Szeretettel küldöm: Marianna

MARIANNA TOVÁBBI KÜLÖNLEGES RECEPTJEIT ITT TALÁLOD!