Mákos zebratorta
Hozzávalók:
50 dkg túró
15 dkg nyírfacukor, vagy egyéb édesítő
40 dkg görög joghurt
4 tojás
1,5 dl olaj
15 dkg mák (nem darált, egész szemes – sokkal jobb!)
1 citrom reszelt héja (kezeletlen héjú citrom újra van az Aldiban)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokosra.
A túrót a joghurttal keverjük össze, és botmixerrel egyneműsítsük, hogy ne legyenek majd nagyobb rögök a sütiben. Gépi habverővel keverjük el a cukorral, majd a tojásokkal, az olajjal, a citromhéjjal, és vegyük ketté a masszát. A legjobb, ha valami műanyag kancsóba, vagy csőrös szájú edénybe öntjük, mert akkor még merőkanálra sem lesz szükségünk. Az egyikbe keverjük bele a mákot.
Most fogjunk egy olyan kapcsos tortaformát, ami nagyon jól zár, tehetünk az aljába sütőpapírt, ha nem tapadásmentes a bevonata. Az enyém az, és nagyon szuper, minden könnyen kijön belőle. Vajazzuk meg a forma oldalát.
Először az egyik masszából öntsünk egy merőkanálnyi adagot a formába (ha nincs kancsónk, akkor valóban merőkanállal dolgozzunk), majd a terülő massza közepébe öntsünk ugyanannyit a másikból. A közepébe megint jöhet az elsőből, aztán a másikból, egészen addig, amíg el nem fogy. Nem kell rázni, keverni, terülés közben kialakulnak a csíkok, ami majd olyan klasszul fog mutatni a sütiben.
Ha készen vagyunk, tegyük a sütit 50 percre a sütőbe.
Amint javasoltam, hagyjuk kihűlni.
A recept forrás - maimoni.hu
Testszerviz Életmód Termékek a kép alatt!
Hatékony, folyékony, finom!