Vitalissimo Egészséges Receptek
Zabpelyhes húspogácsa
A korpa a gabonafélék őrlésekor keletkező melléktermék. Leginkább terméshéj-és csírarészekből, és az ezekhez tapadt lisztből áll.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 3 db tojás
- 1 tk só
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 kk csípős darált paprika
- 1 ek paradicsompaszta
- bors ízlés szerint
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek zabpehely (aprószemű)
- 3 ek búzakorpa (korpa a gabonaszem lehántolt külső burka megőrölve) A búzakorpa helyettesíthető bármilyen gluténmentes korpával
- 1 dl kókuszolaj
Elkészítés:
Összegyúrjuk a hozzávalókat és a búzakorpa segítségével fasírt sűrűséget állítunk be.
Fagylaltos kanálnyi méretű gombócokat készítünk, majd ellapítva sütjük, hogy minél kevesebb olajra legyen szükségünk.
A zabpehely finom és ropogós bundát fog képezni rajta. Kapros-joghurtos uborka salátával tálalhatjuk.
A receptet és a képet köszönjük Mányik Mariannának
Testszerviz Életmód Termékek a kép alatt!
Hatékony, folyékony, finom!
150 egészséges Testszerviz recept csak ebben a szakácskönyvben!