Vegán húslevesízű leves Babszi konyhájából
Hozzávalók 2 személyre
- kb 2 kg-os főzőtök kivájt belseje magokkal együtt, illetve a jól megmosott héja (darabolva)
- só
- bors
- 1-2 gerezd foghagyma
- 3-4 szál közepes méretű sárgarépa
- 1 fehérgyökér
- 1 kisebb karalábé
- 1/2 zeller, ha nagy
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 1 evőkanál bio vegeta vagy 2-3 szál friss lestyán levél
- petrezselyem
- díszítéshez metélőhagyma
- csicseri borsó cérnametélt 2 adagra valót főzni
Elkészítése:
Kb 6-8 dl vízben főzd meg lassú tűzön a tök részeit. Tegyél a vízbe sót és foghagymát 1-2 gerezdet.
Amikor megfőtt ez kb 25-30 perc szűrd át a levét ez lesz az alaplé a "húsleveshez"
Pucold meg a zöldségeket darabold fel és pici kókuszzsíron pirítsad át, majd öntsed fel az alaplével.
Tedd bele a fűszereket és főzd puhára a zöldségeket, és ha kell még tegyél hozzá vizet maximum 1 liter legyen a folyadék.
Főzd meg a tésztát!
Isteni finom!
Ezt az alaplét használhatod bármilyen zöldséges levesekhez, krémlevesekhez, főzelékekhez.
Tálald vágott snidlinggel és vágott petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Recept és fotó - Babos Kata (Babszi) Testszerviz specialista
Babszi további receptjeit itt találod!
Ha már itt jársz, nézz körbe a Vitalissimo Egészség Webáruházban!