Túrós gyümölcstekercs Babszi konyhájából
Gyümölcstekercs hozzávalók:
Tésztához
- 6 db tojás
- édesítő (stevia- eritrit)
- 3 evőkanál jó minőségű cukrozatlan kakaópor
A töltelékhez:
- 25 dkg zsíros túró
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg bár milyen gyümölcs,
- édesítő (stevia- eritrit)
- vanília kikapart magja
Elkészítése:
A tojások sárgáját keverd ki az édesítővel és keverd hozzá a kakaóport, majd a fehérjét verd fel nagyon keményre (édesítővel) és óvatosan keverd össze a két masszát.
Sütőpapírral bélelt 2 db 21 cm tortaformában, vagy akár fel is tekerheted, akkor egy normális mérető tepsiben süsd meg,- kb 180 C fokon és 15-18 perc alatt.
Ha kicsit kihűl, borítsd ki és húzd le róla a papírt.
Krém: Keverd össze a túrót és a mascarponét, tedd bele a vaníliát, édesítsed ízlés szerint.
A gyümölcs 2/3 részét pépesítsed, és pár szemet pedig csak darabolj össze durvára és úgy keverd bele a túrós masszába.
Ha kész van, töltsd meg a tortát vagy a tekercset.
Köszönjük a képeket és a receptet Babos Kata Testszerviz konzultánsunknak!