Tofuval töltött cukkini
Hozzávalók:
- 2 db közepes cukkini
- 10 dkg basmati rizs
- 150 gr chilis (most épp ilyen volt kéznél) tofu
- 1 db tojás
- 1 db paradicsom
- 1,5 dl rizs vagy más növényi tej
- 2 dl görög joghurt
- 1 teáskanál kókuszzsír
- friss kapor, snidling, medvehagyma pesto (vagy fokhagyma), fűszerpaprika, só ízlés szerint
Elkészítése:
A basmati rizst átmossuk és beáztatjuk hideg vízbe kb. 10 percre. 2 dl vizet felforralunk, sózunk, a paradicsomot belekockázzuk és a lecsöpögtetett rizst 1 teáskanál kókuszzsír hozzáadásával puhára pároljuk benne.
A cukkinit meghámozzuk, félbevágjuk, a magját kikaparjuk. Sütőedénybe helyezzük és a belsejüket megsózzuk.
A tofut elmorzsoljuk, a zöldfűszerekkel és a tojással a rizshez keverjük.
Megtöltjük vele a cukkiniket. A maradék töltelékből pingponglabdányi gombócokat formálunk és a cukkinik mellé helyezzük.
A tetejére kevés görög joghurtot locsolunk, amit lehelletnyi fűszerpaprikával szórunk meg, a növényi tejet aláöntjük és lefedve 190 fokon 20 percig, majd szabadon további 15 percig hőlégkeveréssel sütjük, pirítjuk.
Tálaláskor friss joghurttal megöntözzük.
Mányik Marianna
MARIANNA TOVÁBBI RECEPTJEIT ITT TALÁLOD!