Vitalissimo Egészséges Receptek
Tofus zöldségraguval rakott cukkinis amerikai palacsinta
Hozzávalók a palacsintához:
- 20 dkg gluténmentes kölesliszt, vagy másfajta gluténmentes liszt
- 2 db tojás
- 2 dl növényi tej
- 2 dl szódavíz
- 1 db cukkini
- 0.5 dl napraforgó olaj
A zöldségraguhoz:
- 2 ek olívaolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 0.5 csomag halványító zeller
- 5 db szárított paradicsom
- 2 dl paradicsomlé
- 180 g tofu (füstölt)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- néhány szem olajbogyó
Az elkészítése:
- A palacsinta hozzávalóit elkeverjük. A cukkinit almareszelőn lereszeljük, a levét kinyomkodjuk és a húsát belekeverjük a palacsintamasszába. Sűrű masszát kell hogy kapjunk és tényleg minimális sót használjunk, hogy a cukkini levet ne engedjen. Inkább a zöldségragut fűszerezzük. Amerikai jellegű kisebb palacsintákat sütünk belőle.
A zöldségraguhoz a sárgarépát szintén almareszelőn lereszeljük. A vöröshagymát és az aszalt paradicsomot apró kockára, a szárzellert és az olívabogyókat felkarikázzuk.
Az olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, picit pirítjuk, majd rámorzsoljuk a tofut, felöntjük a paradicsomlével. Sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval fűszerezzük és puhára pároljuk. Az olívabogyót csak a végén adjuk hozzá.
Tálaláskor a palacsintákat a zöldségraguval töltve/rakva tálaljuk.
Szeretettel küldöm: Mányik Marianna
Marianna további isteni receptjei itt!