Sült tempeh
A tegnapi zöldséges köretből maradt egy háromnegyed adag (csicseriborsós karfiolos….) amihez hozzátettem pár evőkanál quinoát. A köretem kész is volt.
A tempeh az egyik legjobb vegán étel, fogyasztása sok előnnyel jár. A tempeh egy fermentált szójabab-termék. A tempeh megsütése nagyon egyszerű és gyors, és rengeteg előnye van, amiért érdemes megsütni. A sütés a tempeh ízét javítja, így többféle ételhez használható.
Egyébként lehet rántani is, de én most serpenyőben sütöttem. A serpenyőben való megsütéshez először meg kell sütni a tempeh-t, majd hozzáadni a kívánt ízeket és fűszereket, majd tovább sütni.
Én csak sózni szoktam, de érdemes kipróbálni a kedvenc fűszereiddel is.
Én egy olíva olajjal kikent serpenyőben megpirítom 2-2 perc alatt, mindkét oldalát sózom sütés közben, és kész is van az étel.
A Tempeh segít az egészséges táplálkozásban, mivel magas fehérje- és rosttartalma van. Ez az étel tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, a tempeh nem tartalmaz koleszterint és alacsony kalóriatartalmú, ezért jó választás azok számára, akik fogyni szeretnének.
Szuper ebéd ötlet nem csak vegánoknak, de legfőképpen vacsorára ajánlom azoknak, akik szeretnék könnyed étkezéssel zárni a napot.
Tucatnyi további vegán recept itt!
Vegán életmódhoz termékeket,