Tejszínes csirkeragu kölestésztával
Hozzávalók, ahogy én készítem 2 személyre:
- 50 dkg csirkemell filé
- 1-2 dl tejszín, lehet laktózmentes
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál kókuszzsír
- Só, bors, zöldfűszerek
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csomag Testszerviz gluténmentes orsótészta
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázom kb 1.5 cm X 1.5 cm-es darabokra. Elkészítek egy rövid pácot. Olívaolajat, fokhagyámát összezúzva, sóval, kakukkfűvel összekeverem és a csirkét beletszem. Jól megkeverem, majd hagyom állni. A legjobb, ha másnap készíesz belőle ételt, de 1-2 óra is sokat számít.
Egy serpenyóben, vagy Air Fryerben megsütöm a csirkét. Én az Air Frye-t választom. Nincs szag a lakásban, nem kell plusz zsiradék és nagyon finom omlós lesz a csirkemell, nem szárad ki.
Egy serpenyőbe átteszem a kész húst, a sütési zsiradékot is átöntöm. Majd felöntöm a 2 dl tejszínnel és összerottyantom az egészet. Nem sűrítettem be semmivel, a fűszerektől és a hústól kellően sűrű lett.
A Testszerviz kölestésztát megfőzöm, ez maximum 3-4 perc fővő, de nem rotyogó vízben. A vízbe parajdi sót teszek, annak igazi só íze van és tele van egyéb hasznos ásványi anyaggal.
Av tésztát leszűröm és egy kevés olíva olajat öntök rá, és összekeverem. Így a tészta nem ragad össze, szépen elválnak egymástól az orsók.
A tálaláskor a tésztára rámerjük a csikeragut és jó étvágyat.
Testszerviz tipp - a tejszínhez, amikor felrottyantottad a csirkével, reszelhetsz egy kis kemény sajtot, lehetőleg parmezánt. Attól még karakteresebb lesz és egy kicsit sűrűbb.
TOVÁBBI GLUTÉNMENTES RECEPTEK ITT!