Gluténmentes tejbegríz
Hozzávalók:
- 3 evőkanál rizsdara,
- 3 dl laktózmentes tej,
- Kakaópor, cukormentes lekvár, eritrit, fahéj, mindezek ízlés szerint
- 1 teáskanál eritirt (inkább először kevesebbet, majd ha nem elég, lehet még beletenni
Tippek:
- A laktózmentes tej növényi tejjel pótolható (kókusz, rizs, mandula tejjel)
- Ha valaki nem szereti a növényi tejeket, de a laktózmentes tejet sem bírja, akkor 3 dl vízben készítjük és beleteszünk forráskor 2-3 dkg vajat. (Tökéletes lesz így is!)
- Édesítés ízlés szerint eritrittel
Elkészítés:
Miután a tej/víz felforrt, lassan adagoljuk hozzá kanalanként a riszdarát.
Közben kevergetjük.
Lassú lángon kell főzni, hogy a dara megtudjon puhulni. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk a darát és addig főzzük, míg kellően puha nem lesz. Ha valaki hígabbra szereti, adhat kicsit több folyadékot hozzá.
Ízesítés tetszés szerint – fahéj, kakaópor, cukormentes lekvár, gyümölcs stb
Gyermekkorunk kedvenc ízeit idézi!
Ha nem tudod, hogy miből készült, nem mondod meg, hogy nem búzadarából!
Az általunk kipróbált és ajánlott rizsdara itt!
GLUTÉNMENTES RIZSDARA
Jó étvágyat!
Köszönjük a receptet Kovács Marának, a képeket Rascher Rékának
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
150 egészséges Testszerviz receptért kattints a képre! Mindent lehet egy kicsit egészségesebben! Hogyan? Kattints a képre! |