Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Tandori csirke dióolajos almás-zellerpürével

Mányik Mariann
2022.03.11 15:16
Tandori csirke dióolajos almás-zellerpürével

Tandoori csirke: A jellegzetes színű húst a speciális formájú tandoori nevű kemencében sütik, joghurtban és fűszerekben pácolva, ettől lesz olyan omlós, mégis szaftos. A fűszerezése általában tandoori masala (garam masala, fokhagyma, hagyma, gyömbér, cayenne-i bors) és piros csili. A csirkét gyakran nem a kemencében, hanem faszéntüzelésű grillen sütik.

Tandoori grillcsirkecomb dióolajos almás-zelleres krumplipürével

Hozzávalók:

  • 2 db csirkecomb
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 ek garam masala (Tandoori masala)
  • 1 ek napraforgó olaj
  • Almás-zelleres krumplipüré
  • 1 nagy db alma
  • 15 dkg burgonya
  • 1 közepes db zeller
  • 2 dkg vaj
  • 0.5 dl növényi tej
  • 1 ek dióolaj (vagy tökmagolaj)

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, a csontok mellett bevágjuk. Sóval, borssal, tandoori masalával fűszerezzük és az olajjal belemasszírozzuk a húsba. Egy vagy több órán keresztül pácoljuk.

180 fokon alul-felül sütéssel pirosra sütjük.

Almás-zelleres krumplipüré (a krumplit helyettesíthető akár édesburgonyával is)

 A zellert, az almát és a burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és enyhén sós vízben puhára főzzük.

A főzőlé 3/4 részét leöntjük a zöldségekről (amit eltehetünk későbbre zöldség alaplének). A puha zöldségekre tesszük a vajat és a növényi tejet, majd botmixerrel pürésítjük

Tálaláskor egy kevés dió- vagy tökmagolajjal meglocsoljuk a tetejét. Friss salátát kínálhatunk hozzá.

A receptet és a képet köszönjük Mányik Mariannának

 

 

Testszerviz Életmód Termékek a kép alatt!


Hatékony, folyékony, finom!

150 egészséges Testszerviz recept csak ebben a szakácskönyvben!