Tandori csirke dióolajos almás-zellerpürével
Tandoori csirke: A jellegzetes színű húst a speciális formájú tandoori nevű kemencében sütik, joghurtban és fűszerekben pácolva, ettől lesz olyan omlós, mégis szaftos. A fűszerezése általában tandoori masala (garam masala, fokhagyma, hagyma, gyömbér, cayenne-i bors) és piros csili. A csirkét gyakran nem a kemencében, hanem faszéntüzelésű grillen sütik.
Tandoori grillcsirkecomb dióolajos almás-zelleres krumplipürével
Hozzávalók:
- 2 db csirkecomb
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek garam masala (Tandoori masala)
- 1 ek napraforgó olaj
- Almás-zelleres krumplipüré
- 1 nagy db alma
- 15 dkg burgonya
- 1 közepes db zeller
- 2 dkg vaj
- 0.5 dl növényi tej
- 1 ek dióolaj (vagy tökmagolaj)
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk, a csontok mellett bevágjuk. Sóval, borssal, tandoori masalával fűszerezzük és az olajjal belemasszírozzuk a húsba. Egy vagy több órán keresztül pácoljuk.
180 fokon alul-felül sütéssel pirosra sütjük.
Almás-zelleres krumplipüré (a krumplit helyettesíthető akár édesburgonyával is)
A zellert, az almát és a burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és enyhén sós vízben puhára főzzük.
A főzőlé 3/4 részét leöntjük a zöldségekről (amit eltehetünk későbbre zöldség alaplének). A puha zöldségekre tesszük a vajat és a növényi tejet, majd botmixerrel pürésítjük
Tálaláskor egy kevés dió- vagy tökmagolajjal meglocsoljuk a tetejét. Friss salátát kínálhatunk hozzá.
A receptet és a képet köszönjük Mányik Mariannának
Testszerviz Életmód Termékek a kép alatt!
Hatékony, folyékony, finom!
150 egészséges Testszerviz recept csak ebben a szakácskönyvben!