Szülinapi palacsinta 2 szuper töltelékkel
Palacsinta recept és töltelék
Palacsinta hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Nagyi Palacsintája szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
4 db M-es tojás (kb. 165 g)
3,50 dl szódavíz
2 ek. folyékony zsíradék
40 g eritrit vagy más édesítő
Elkészítési javaslat:
4 db M-es tojáshoz (kb. 165 g) keverj 350 ml szódavizet, 2 evőkanál folyékony zsiradékot, 40 g eritritet vagy más édesítőt.
Add hozzá a palacsinta lisztet és keverd simára. 10 perc pihentetés után zsiradékkal kikent teflon vagy kerámia serpenyőben süsd oldalanként 2 perc alatt készre.
Könnyen forgatható. (Ajánlott méret: 20 cm-es serpenyő. Így 14 db palacsintához elegendő a lisztmennyiség.)
Szükség szerint sütés közben tovább hígítható.
Mascarpones málnahab
Hozzávalók:
25 dkg laktózmentes mascarpone
1 csomag fagyasztott málna
Ízlés szerint eritrit
A fagyasztott málnát egy turmixgépben pépesítjük kiolvasztás nélkül!
Hozzákeverjük a mascarponehoz és az eritrithez. Simára keverés után hűtőbe tesszük és a forró palacsintákhoz hidegen tálaljuk.
Lehet a málnát más gyümölcsökkel is kiváltani, ízlés szerint.
Túrótöltelék
Hozzávalók:
25 dkg túró (nem krém)
1 kávéskanál vaníliapor
2 M-es tojás
5-10 dkg poreritrit
1 evőkanál laktózmentes tejföl
1 bio citrom reszelt héja
A tojásokat válaszd szét. A sárgáját a túróval, a tejföllel és az eritrit felével keverd simára. Reszeld hozzá a bio citrom héját.
A tojás fehérjét verd kemény habbá az eritrit másiik felével. A habot keverd finoman a túróhoz. Figylej, hogy a hab ne törjön össze!
Ízlés szerint lehet még édesíteni, vagy a citrom levélből egy keveset belecsepegtetni.
Hűtsd le, és úgy kend a forró palacsintába!
Jó étvágyat kívánunk! Boldog szülinapot!