Spenótos-karfiolos köret
EGY KÖNNYŰ KÖRET! PILLANATOK ALATT ELKÉSZÍTHETED.
Ha nem akarsz hizlaló köretet enni, de már unod a nyers salátákat, spenótból és karfiolból 10 perc alatt könnyű köretet készíthetsz, ami bármilyen húsételhez remekül passzol.
HOZZÁVALÓK:
- 5 dkg bébi spenót (télen is kapható, de mélyhűtöttből is remek)
- 1 kis fej karfiol (virágaira szedve)
- 1 kis fej vöröshagyma (szeletelve)
- ½ csésze reszelt mozzarella (és még egy kicsi a tetejére)
- 2 ek tejszín
- 1 ek vaj (és még egy kicsi a vöröshagyma pirításához)
- ½ tk őrölt szerecsendió
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- só és bors
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Forralj vizet egy közepes fazékban. Amikor már lobog, szórd bele a karfiolvirágokat, és főzd 10 percig.
3. Amikor megfőttek, szűrőkanállal szedd ki, és tedd a karfiolt a konyhai robotgépbe. Gyors keverővel dolgozd össze a tejszínnel és a vajjal. Ízesítsd sóval és borssal.
4. Mialatt a karfiol fő, a vajon pirítsd meg a vöröshagymát, majd add hozzá a spenótot, a szerecsendiót és a szegfűszeget. Fonnyaszd meg.
5. Keverd össze a karfiolt, a vöröshagymás spenótot a sajttal. Fűszerezd még, ha szükséges. Kanalazd át a keveréket egy vasöntvény serpenyőbe vagy egy kisebb sütőedénybe. Szórd meg a maradék sajttal.
6. Csúsztasd a sütőbe és süsd aranybarnára.
Forrás: ripost.hu
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!
További karfiolos ételek ITT találhatók!
Az egészség alapja 80%-ban a táplálkozás!
A táplálkozás pedig a helyes vásárláson és jó recepteken.
Mind a kettőt megtalálod a Vitalissimo-ban!
Egészséges élelmiszerekért,
gluténmentes lisztekért kattints a képre!
150 egészséges Testszerviz recept csak ebben a könyvben!