Vitalissimo Egészséges Receptek
Sonkás-gombás zsebes karaj
Hozzávalók:
- 1 kg sertés rövidkaraj
- 3 db portobello gomba (lehet bármilyen nem konzervgomba is)
- 100 g feketeerdő sonka
- 1 fej fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 ek libazsír
- flekken fűszerkeverék ízlés szerint (grill fűszerkeverék)
Elkészítés:
A sertéskarajt beirdaljuk, grillfűszerrel bekenjük, minimum 1 órát pácoljuk.
A gombát vastagabb szeletekre vágjuk.
Minden zsebbe tömünk belőle, amennyi belefér valamint 1-2 szelet sonkát is.
A tetejét megkenjük a zsiradékkal. Mellétesszük a 4 cikkbe vágott vöröshagymát és héjastól az egész fej félbevágott fokhagymát. 1 dl vizet aláöntünk, a tetejére alufóliát teszünk.
Hőlégkeveréssel kb. másfél óra alatt 180 fokon puhára pároljuk, majd az alufóliát levéve a saját levével locsolgatva pirosra sütjük. Ferdén vágva szeleteljük.
Ünnepi alkalmakkor is tálalhatjuk.
Köszönjük a receptet és a képet Mányik Mariannának!