Sertéskaraj Adél kedvence
Hozzávalók:
- Sertéskaraj szeletek (ahány főre, annyi szelet)
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- Só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint
- 1 csomag Gluténmentes Testszerviz kölestészta (2 főre elegendő 1 csomag)
- Zöldleveles saláták
Elkészítés:
A vöröshagymát megpirítjuk olajon, a sertéskaraj szeleteket megsózzuk, majd serpenyőben nagy hőfokon kérgesre sütjük mindkét oldalát.
Amikor már kérgesedik, akkor teszünk rà egy kevés őrölt borsot és a fűszereket, aztán pedig levesszük kisebb lángra és pici vízzel felöntve fedő alatt pároljuk.
A párolásnál már fokhagymát is teszünk a húsok mellé egészben és fokhagyma nyomóval összetörve pedig a hús mindkét oldalán a tetejére szórjuk.
A húst mindkét oldalon kb. 15-15 percig sötjük, míg a képen látható színt el nem éri.
Fokhagymás gluténmentes orsótésztával tálalom és sok-sok zöldleveles salátával.
A sülthús maradék levével meglocsolom az orsótésztát!
Jó étvágyat!
Köszönjük a receptet és a képet Burget Adélnak