Vitalissimo Egészséges Receptek
Sertéshúsos édesburgonykockák
Hozzávalók 2 személyre
- 2 db édesburgonya
- 40 dkg darált sertéshús
- 1/2 vöröshagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 jalapeno
- ½ tk cayenne bors
- ½ tk őrölt római kömény
- 1 lime
- 2 tojás
- só
- olívaolaj
Elkészítés:
1. Melegítsük meg az olajat egy nagy serpenyőben. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a jalapeno-t, a kaliforniai paprikát és megdinszteljük. Ezután hozzákeverjük a sertéshúst, fűszerezzük cayenne borssal, sóval és őrölt római köménnyel, majd addig sütjük, amíg a hús megpuhul.
2. Egy másik serpenyőben alacsony hőmérsékleten megpirítjuk a kockákra vágott édesburgonyákat.
3. Ha a hús megpuhult, keverjük hozzá az édesburgonyát, locsoljuk meg a lime levével, üssünk bele két tojást, mintha tükörtojást készítenénk és sütőben süssük tovább 220 fokon 10 percig.
4. Tálalás előtt a lime héját ráreszeljük és koriandert vágunk rá.
Jó étvágyat!
Köszönjük a receptet és a fotót Babos Kata (Babszi) Testszerviz specialistának!
Babszi további receptjeit itt találod!
Ha már itt jársz, nézz körbe a Vitalissimo Egészség Webáruházban!