Rozmaringos pulykamáj grillezett fahéjas körtével
Hozzávalók:
- 300 g pulykamáj
- 1 db körte (bosc kobakja)
- 1 kk fahéj
- 200 ml görög joghurt
- 1 lime-ból nyert limelé
- só ízlés szerint
- 1 ek görög fűszerkeverék (souvlaki fűszerkeverék)
- 2 szál rozmaring
- citromfű ízlés szerint (2 ág)
- 40 g vaj
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
A májat lebenyekre vágva 3 dkg vajon mindkét oldalán lepirítjuk, az ágakról leszedett rozmaringlevelekkel.
Ha megsült, sóval, borssal és a souvlaki fűszerrel megszórjuk, szintén mindkét oldalát. Ha sütés közben puffog, fröccsenésgátlóval lefedjük.
A körtét cikkekre vágjuk, a magházát kiszedjük, a maradék vajon egy másik serpenyőben magas lángon meggrillezzük.
A mártáshoz a joghurtba keverünk két csipet sót, belefacsarjuk a lime levét, és hozzáadjuk az apróra vágott citromfűleveleket.
Tálalásnál a körtét őrölt fahéjjal meghintjük.
Köszönjük a receptet és a képet Mányik Mariannának!
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!
Testszerviz Életmód Termékek a kép alatt!
Ősz haj? Pápá!
Hatékony, folyékony, finom! A vitaminok Ferrarijai!
150 egészséges Testszerviz recept csak ebben a szakácskönyvben!