Brindzás pikáns rakott zöldség Babszi konyhájából
Hozzávalók 2-3 személyre:
- 2 csomag mélyhűtött zöldségkeverék
- 1 brindza sajt
- 1/2 dl kókusztejszín
- bors
- só
- 1 mokkáskanál kurkuma
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- egy evőkanál olíva olaj
Öntethez:
- 2 egész tojás
- só
- Kókusztejszín vagy egy nagy pohár joghurt/tejföl
- 2 evőkanál kókuszzsír(olvasztva)
- 5 dkg cheddar sajt reszelve
- 5 dkg parmezán sajt reszelve
- só
- szerecsendió
- csipet kurkuma
Elkészítése:
Elkészítem a "pácot"
A sajtot a kókusztejszínt és a fűszereket simára keverem az olajjal.
A zöldségeket egyet rottyantom forrásba levő vízben (élővé teszem)
Aztán gyorsan lehűtöm, hogy a színek megmaradjanak.
Jól lecsepegtetem és a tejszínes pácba forgatom, és egy tíz percet hagyom állni.
Ezalatt a sütőt felmelegítem 180 C fokra.
Egy jénai tálba öntöm a zöldségeket és lefedve kb. 10-15 percig pároltam.
Ha már minden puha, de azért kicsit roppanós ráöntöttem a tojásokkal elkevert sajtos öntetet és pár percig még visszatoltam a sütőbe, hogy piruljon a teteje.
Nekem nagyon ízlett! Vacsorára is ezt ettem tükörtojással
Gyorsat, finomat, egészségeset!
Életmódváltás prémium szolgáltatással!
Itt tudsz jelentkezni egy ingyenes konzultációra!
http://testszerviz.hu/eletminoseg-teszt/aff/baboskatalin/
Babszi további szuper receptjeit itt találod!