Rakottbrokkoli
Rakott brokkoli hozzávalók 4 személyre:
- 1.5-2 kg-os brokkoli (ha nincs szezonja, a mélyfagyasztott is jó lehet)
- 20-25 dkg sajt (gouda, cheddar)
- 4 dl tejföl (laktóz érzékenyeknek laktóz-mentes)
- 10 dkg házi kolbász (színezék, tartósítószer, ízfokozó mentes)
- 10 dkg szalonna, vagy császár szalonna (cukor mentes!!!)
- 2-3 evőkanál kókuszzsír,
- só ízlés szerint
Elkészítési idő kb 15 perc:
Egy letakart tepsiben megpároljuk a brokkolit a zsiradékon. Ha friss a brokkoli, akkor 1 dl víz kellhet a pároláshoz. Ha mélyfagyasztott, akkor enged annyi vizet, amennyi szükséges. Csak addig pároljuk, míg ropogós marad, nem főzzük, nem kínozzuk puhára, hogy maradjon benne tápanyag, vitamin.
A párolás közben a sütőben a felkockázott szalonnát megpirítjuk, míg üveges nem lesz, 180 fokon.
A megpárolt brokkolit a szalonnára halmozzuk, ízlés szerint megsózzuk, és a tejföllel összekeverjük.
A tetejére a képen látható módon elhelyezzük a hasábformába vágott cheddar sajtot, elosztjuk rajta a felkarikázott kolbász, majd betakarjuk a gouda sajtlapokkal.
Nem sütjük agyon, csak addig, míg a sajt szépen ráolvad. Ez a 180 fokos sütőben kb 10-15 perc. A brokkoli ropogós marad, nem lesz pépes. A képeken a főzés fázisait láthatjuk.
Mikor megcsináltam, rájöttem, hogy mindenki tud főzni! Én is, te is!
JÓ ÉTVÁGYAT!
TOVÁBBI NAGYSZERŰ BROKKOLI RECEPTEK VÁRNAK RÁD ITT!
Az egészség alapja 80%-ban a táplálkozáson múlik!
A táplálkozás pedig a helyes vásárláson és jó recepteken.
Mind a kettőt megtalálod a Vitalissimo-ban!
Egészséges élelmiszerekért kattints a képre!
150 egészséges Testszerviz recept csak itt!