Provance-i csirkemell Baroness módra
Nemrég töltődtem fel újabb gasztroélményekkel a francia Riviéra városainak piacain. Olyan fűszercsodákat illatoztam és szereztem be, amik elképesztően izgalmasak és bizton írom, valódi gyógyhatásuk van. Közülük a zataart (kakukkfű, oregano, sumac és pirított szezámmag) és a provance-i fűszernövényeket (kakukkfű, rozmaring, oregano és borsikafű) kombinálva ismét egy fúziós ételt alkottam a török, jordán és francia ízvilág párosításával. Baroness
Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki szereti a zöldfűszereket és a gourmet ételeket! Gyorsan elkészül és nyári partikon vendégváró fogásnak is tökéletes!
Provance-i csirke Baroness módra
Hozzávalók (2 adagra):
- 1 db csirkemell filé
- 1 teáskanál zataar
- 1 teáskanál provancei fűszerkeverék
- kevés olívaolaj
- 1 dl paradicsomlé
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A húst felszeleteljük és bepácoljuk a fűszerekkel és az olívaolajjal, majd fél órát állni hagyjuk.
Serpenyőben mindkét oldalukat elősütjük, majd a paradicsomlevet ráöntve puhára pároljuk. Kuszkusszal és mangoldlevelekkel vagy más zöldsalátával tálalhatjuk.
Köszönjük a receptet és a fotót Mányik Mariannának (Baroness)!
Marianna további inspiráló receptjeit itt találod!