Gluténmentes palacsinta málnahabbal
Málnahabos palacsinta hozzávalók (24 db)
A palacsintatésztához
- 2 csomag Nagyi palacsintája gluténmentes lisztkeverék
- 8 tojás
- 6 dl növényi tej (lehet nyugodtan laktózmentes is, Adél ezzel készítette)
- 1.5 dl víz
- 1 teáskanál olaj (hogy ne kelljen a palacsintasütőt állandóan olajozni)
- 1 csipet só
Ha egy csomagból csinálod, mindennek a fele szükséges!
A málnahabhoz
500 gr laktózmentes mascarpone
250 gr fagyasztott málna
Ízlés szerint eritrit
Elkészítés
A palacsinta hozzávalókat egyszerúen csomómentesre keverjük. Lehet robotgéppel, vagy kézzel.
A liszthez a tojást és a folyadékot apránként adagoljuk, hogy ne legyen csomó.
A kész tésztát állni hagyjuk egy kis időre. Ezalatt elkészítjük a málnahabot.
A fagyasztott málnát hagyjuk kiolvadni, míg puha nem lesz. Ezután hozzákeverjük a mascarponehoz és ízesítjük tetszés szerint eritrittel.
A kész masszát hűtőbe rakjuk, hogy elérje a kenhető állagot.
A palacsintákat kisütjük, olyanra, ahogy a képeken látod.
Megkenjük a habbal és máris tálalhatod!
Jó étvágyat!
Köszönjük a recepetet Adélnak!
Az egészség alapja 80%-ban a táplálkozás!
A táplálkozás pedig a helyes vásárláson és jó recepteken.
Mind a kettőt megtalálod a Vitalissimo-ban!
Egészséges élelmiszerekért,
gluténmentes lisztekért kattints a képre!
150 egészséges Testszerviz recept csak ebben a könyvben!