Óvári csirkemell
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 1 db csirkemell filé (kb. 25 dkg)
- 4 szelet csirkemell sonka
- 4 szelet pizza mozzarella
- 40 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- kókuszolaj
Óvári csirkemell elkészítése:
1 Vágj két szeletet a csirkemellből, és azokat a szeleteket nyisd ki pillangó szerűen. Klopfold ki kicsit, hogy nagyjából mindenhol egyforma vastagságú legyen, sózd és borsozd.
2. Darabold fel a gombát.
3. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.
4. Melegítsd fel a kókuszolajat egy serpenyőben, és süsd meg a csirkemell szeletek mindkét oldalát, majd tedd őket egy hőálló tálba.
5. Ha szükséges pótold a kókuszolajat, tedd a serpenyőbe a vöröshagymát, sózd meg és párold meg.
6. Add hozzá a felaprított fokhagymát és gombát.
7. Pirítsd együtt, míg a gomba össze nem esik, és el nem fövi a levét. Ekkor sózd és ízesítsd frissen őrölt borssal.
8. Állítsd össze az óvári csirkemellet, mindegyikre tegyél 2 szelet csirkemell sonkát.
9. Erre halmozd a gombát.
10. A tetjére meg tedd a mozzarella sajtot.
11. Tedd az óvári csirkemellet 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 10-15 percig, míg a sajt rá nem olvad.
Forrás - fittmagazin.hu
Köszönjük a receptet és a képet Kerekesi Évának!