Pasta con Aglio e Olio – Apafőz változat
Azt hiszem igen nagy szerencsém van, mert most mindhárom egyszerre talált rám. Stanley Tucci olasz-amerikai színész ”Az Életem az ételeken” át című önéletrajzi és szakácskönyv formájában.
A Golden Globe- és Emmy-díjas színészt a legjobban a Spotlight: Egy nyomozás részletei, a Mennyit ér egy élet? és az Éhezők viadalában nyújtott alakításai miatt szerettem meg.
Több filmjének témája a főzés, így talán annyira nem is meglepő az ételek és a főzés szeretete.
A könyv igazi ünnepek környékére szóló olvasmány: könnyed stílusú, szellemes visszaemlékezése, melyben sok szeretettel és humorral idézi fel élete fontosabb epizódjait.
Mesél a családjáról, felnőtté válásáról, házasságairól, példaképeiről, betegségéről és gyógyulásáról, felejthetetlen filmes utazásairól, kulisszatitkokról.
Magával ragadó memoárjában minden történet a konyhából indul, vagy ott ér véget, s visszaemlékezéseit kedvenc receptjeivel fűszerezi.
Mindjárt az elsők között találunk olyat, mellyel egy könnyed, gyors és mégis különleges vacsorát össze tudunk hozni. Az én verziómba a gluténmentesség és egy kis csípősség kerül bele.
Pasta con Aglio e Olio – Apafőz változat
(tészta fokhagymával és olívaolajjal)
Recept 4 adaghoz
- 6 gerezd fokhagyma, szeletekre vágva
- ¼ csésze olívaolaj
- 250g gluténmentes v. köles spagetti - gluténmentes tésztákat itt találsz
- só
- frissen őrölt fekete bors
- chili-paprika
- Az olajon enyhén megpirítjuk a fokhagymát.
- A spagettit al dente főzzük.
- Lecsepegtetjük a spagettit, és összeforgatjuk a fokhagymával és az olajjal.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük chili paprikával.
- Sajttal megszórni tilos!