Nyári sültzöldségek egyszerűen
Hozzávalók, ahogy én csináltam:
- 1-2 nagyobb cukkini
- 4-5 kápia, vagy kaliforniai, vagy tv paprika
- 5-6 közepes paradicsom
- 6-8 kisebb gombafej
- 1 fej fokhagyma
- 4-5 közepes lilahagyma
- 2-3 evőkanál olíva olaj
- só, bor, kakukkfű, rozmaring, oregánó
A turbó változathoz csirkemell, vagy csirkecomb, fejenként kb 15 dkg-mal számolva! Ezt előre egy serpenyőben felkockázva megsütöttem.
Elkészítés:
A hozzávalókat meghámozzuk és karikára vágjuk. Ne legyenek a karikák nagyon vékonyak, hogy a sütés közben nem essenek szét, akár roppanósak is maradhatnak.
A tepsi aljára olíva olajat öntöttem és alulra kerültek a fokhagyma gerezdek és a karikázott lila hagymák.
Ezuátn a cukkini, gomba és a paprika.
A paprikát meg szoktam hámozni, így sokkal könnyebben emészthető.
A paradicsomot leforrázzuk egy pár másodpercig és a héjját lehúzom. Ez is az emésztést könnyíti.
Figyelem, a paradicsomot csak utolsó 5 percben teszem rá, mert az sokkal gyorsabban megsül.
A rétegek közé szórom a fűszereket, és minden réteget meglocsolok olíva olajjal.
Érdemes a tepsit egy órára félretenni, hogy a fűszerek és az olaj jól átjárja a zöldségeket.
Ezt követően 200 fokon légkeveréses sütéssel kb 25-30 percig sütöm. Időnként megnézem, ízlés dolga, hogy ki milyenre szeretné sütni.
Ha roppanósan szereted, akkor rövidebb, ha puhábban, akkor hosszabb ideig süsd!
Természetesen egyéb zöldségeket is használhatsz, újhagymát, padlizsánt, patiszont stb.
Ha nem vagy vegán, akkor egy kis, vagy sok előre lesütött csirkemell, vagy csirkecomb kockákkal felturbózhatod!
Jó étvágyat kívánok! Üdv: Peti