Vitalissimo Egészséges Receptek
Nyári húsgolyó ubisalival
Hozzávalók:
- 3 szál darált répa
- 40 dkg darált marha hús
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 db tojás
- Éléskamra ropogós panírmorzsa
- Fűszerek ízlés szerint – nálam: fokhagyma, sors, só
Elkészítés:
A marha húst én előre megforgattam egy kis kacsazsíron, így csökken a sütési idő, és a sajt is benne marad a golyóban.
Összegyúrtam az összetevőket, és tettem hozzá annyi Éléskamra Gluténmentes Ropogós panírt, hogy szépen összeálljon. (nem kell sok, 1 evőkanál, 5 perc állás után szépen összeáll)
Golyókat formáztam belőle, és megforgattam a gluténmentes panírban.
Majd forró zsírban kisütöttem.
Köret nélkül, uborkasalátával tálaltam.
Jó étvágyat!
A receptet és a képet köszönjük Szentmiklóssy Évának!