Négerkocka gluténmentesen
Négerkocka hozzávalók:
- 2-3 tojás (mérettől függően)
- 50 dkg gesztenyeliszt
- 40 g eritrit vagy eritrit-stevia ízlés szerint
- 10 g natúr kakaópor
- 10 g útifűmaghéj
- ½ csomag sütőpor
- kb. 1 dl víz
- 2 ek. diétás lekvár (sárgabarackkal a legjobb)
- 1 kocka cukormentes étcsoki
- 1 csipet só
- pár csepp citromlé
Elkészítés:
A tojásokat válaszd szét, a sárgákat keverd ki 20 g eritrittel, majd add hozzá a lisztet, kakaót, útifűmaghéjat, sütőport és annyi folyadékot, amennyit felvesz.
Ragacsos, kenhető masszát kell kapnod.
180 °C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 20 percet.
Közben készítsd el a tojásfehérjehabot.
A tojásfehérjékhez adj pár csepp citromlevet és egy pici sót, majd gőz felett verd kemény habbá.
Közben add hozzá a maradék 20 g eritritet.
Ha a tészta megsült, vedd ki a sütőből és kenj rá egy vékony réteg cukormentes baracklekvárt, majd pedig a tojáshabot. A tetejére forgácsolj cukormentes étcsokit, majd tedd vissza a sütőbe pár percre, már alacsonyabb hőmérsékletre, hogy megszáradjon a tojáshab.
Forrás: peakshop.hu
Az egészség alapja 80%-ban a táplálkozás!
A táplálkozás pedig a helyes vásárláson és jó recepteken.
Mind a kettőt megtalálod a Vitalissimo-ban!
Egészséges élelmiszerekért kattints a képre!
150 egészséges Testszerviz recept csak itt!