Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Mexikói töltött édesburgonyahajó

Főételek
Gluténmentes
Egészséges táplálkozás
Édesburgonya
Szűrés törlése
Kamarás Evelin
2022.07.15 09:54
Mexikói töltött édesburgonyahajó

Ez egy igazán könnyen elkészíthető vegán recept, mexikói alapokkal és isteni ízekkel. Nem csak tápláló, hanem minden van benne, amire a szerevezetnek szüksége van. Nem csak vegánoknak ajánlott, hanem mindazoknak, akik az egészséges táplálkozás hívei.

HOZZÁVALÓK

  • 4 édesburgonya
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy avokádóolaj
  • 1 1/2 csésze fekete bab
  • 1 csésze koktélparadicsom apróra vágva
  • 1/2 csésze kukorica
  • 1/3 csésze koriander apróra vágva, szorosan csomagolva
  • 1/4 csésze vöröshagyma felkockázva
  • 1 gerezd fokhagyma felkockázva
  • 1/2 lime lé
  • 2 tk olívaolaj
  • 1/4 teáskanál tengeri só
  • csipet bors
  • csipetnyi chili pehely

 

EASY GUACAMOLE (ÖNTETHEZ)

  • 1 avokádó
  • 2 tk lime lé
  • csipet tengeri sót

 

VEGÁN TEJFÖL (LOCSOLÁSHOZ)

  •  1/3 csésze kókuszos joghurt
  •  1/2 tk lime lé
  •  csipet tengeri sót

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 400F/200C-ra. Egy villával szúrjon kis lyukakat az édesburgonyába körben, körülbelül 1 hüvelyk távolságra egymástól. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és kenjük be az édesburgonyát olajjal, hogy vékonyan bevonják. Süssük 40 perctől 1 óráig, vagy amíg megpuhul. 

Egy tálban keverjük össze a fekete babot, a paradicsomot, a kukoricát, a koriandert, a lilahagymát és a fokhagymát. Meglocsoljuk a lime levével és az olívaolajjal. Megszórjuk tengeri sóval, borssal és chilipehellyel. Keverjük össze.

Töltsük be a ragut az édesburgonyákba.

Könnyen elkészíthető guacamole:

Az avokádót egy tálban pépesítjük lime levével és egy csipet tengeri sóval.

Vegán tejföl elkészítése:

Egy külön tálban keverjük össze a kókuszjoghurtot, a lime levét és a tengeri sót.

A képen látható módon tálaljuk!

Köszönjük a receptet és a fotót Kamarás Evelinnek!