Mexikói töltött édesburgonyahajó
HOZZÁVALÓK
- 4 édesburgonya
- 1 evőkanál olívaolaj vagy avokádóolaj
- 1 1/2 csésze fekete bab
- 1 csésze koktélparadicsom apróra vágva
- 1/2 csésze kukorica
- 1/3 csésze koriander apróra vágva, szorosan csomagolva
- 1/4 csésze vöröshagyma felkockázva
- 1 gerezd fokhagyma felkockázva
- 1/2 lime lé
- 2 tk olívaolaj
- 1/4 teáskanál tengeri só
- csipet bors
- csipetnyi chili pehely
EASY GUACAMOLE (ÖNTETHEZ)
- 1 avokádó
- 2 tk lime lé
- csipet tengeri sót
VEGÁN TEJFÖL (LOCSOLÁSHOZ)
- 1/3 csésze kókuszos joghurt
- 1/2 tk lime lé
- csipet tengeri sót
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 400F/200C-ra. Egy villával szúrjon kis lyukakat az édesburgonyába körben, körülbelül 1 hüvelyk távolságra egymástól. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és kenjük be az édesburgonyát olajjal, hogy vékonyan bevonják. Süssük 40 perctől 1 óráig, vagy amíg megpuhul.
Egy tálban keverjük össze a fekete babot, a paradicsomot, a kukoricát, a koriandert, a lilahagymát és a fokhagymát. Meglocsoljuk a lime levével és az olívaolajjal. Megszórjuk tengeri sóval, borssal és chilipehellyel. Keverjük össze.
Töltsük be a ragut az édesburgonyákba.
Könnyen elkészíthető guacamole:
Az avokádót egy tálban pépesítjük lime levével és egy csipet tengeri sóval.
Vegán tejföl elkészítése:
Egy külön tálban keverjük össze a kókuszjoghurtot, a lime levét és a tengeri sót.
A képen látható módon tálaljuk!
Köszönjük a receptet és a fotót Kamarás Evelinnek!