Medvehagymás vadas harcsa

Hozzávalók (4 főre):
- 1/2 kg afrikai harcsafilé
- 2 ek zabkorpa
- 1 evőkanál kukoricadara
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek kókuszolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 csokor medvehagyma
- 3 db babérlevél
- 1 db alma
- 1 ek mustár
- 1 fél citromból nyert citromlé
- 5 l kókusztej
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A harcsát felszeleteljük és besózzuk. A panírhoz összekeverjük a zabkorpát, a kukoricadarát, a fűszerpaprikát és az őrölt borsot ízlés szerint.
A halszeleteket megforgatjuk a fűszeres panírban és olajsprayvel bespriccelt sütőpapíros sütőlemezre helyezzük.Hőlégkeveréssel, egyszer megforgatva 180 fokon pirosra, ropogósra sütjük.
A mártáshoz a kókuszolajban megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát. Rátesszük a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a babérleveleket, a medvehagymát és a mustárt, sózzuk, borsozzuk és annyi vízzel felengedjük, amennyi épp ellepi.
Félpuha fázisban a felkockázott almát is hozzáadjuk.
Amikor megpuhultak a zöldségek, a babérlevelet kivesszük és botmixerrel összeturmixoljuk. Felöntjük annyi kókusztejjel, hogy krémes legyen és ezzel selymessé tovább mixeljük.
A citromlevet hozzáadva és utána sózva, a tejjel kiforraljuk. Testszerviz Extra mindenmentes penne, vagy orsótésztával tálalhatjuk.
A receptet és a képet köszönjük Máényik Mariannának!
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!