Marokkói narancsos-gyömbéres-zöldséges tofu
Hozzávalók:
- 1 cs. (180 gr) füstölt tofu
- 1 szál sárgarépa
- 100 gr zöldborsó
- 1 tálca (100 gr) szójababcsíra
- 1 db narancs
- diónyi gyömbér
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- ras el hanout fűszerkeverék
- chili,
- medvehagyma pesto (ennek hiányában fokhagyma),
- só,
- pörkölt mogyoró ízlés szerint
Elkészítése:
A reszelt gyömbért olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a 0,5x0,5 cm-es kockákra vágott tofut, a félkarikára vágott sárgarépát és a zöldborsót.
Fűszerezzük sóval, chilivel, medvehagyma pestoval (vagy fokhagymával), ras el hanout-val és hozzáfacsarunk 1 narancs levét.
Pár perc párolás után 100 ml vízben elkevert étkezési keményítővel besűrítjük.
A tűzről levéve belekeverjük a szójababcsírát.
A tetejére mogyorót szórunk.
Kuszkusszal, vagy rizzsel tálalhatjuk, amit szintén ras el hanout-val fűszerezünk.
Köszönjük a receptet és a képet Mányik Mariannának!
Jó étvágyat hozzá. Finom lett!!TOVÁBBI FANTASZTIKUS EGÉSZSÉGES ÉTELEK ITT TALÁLHATÓK!
BÁMULATOS RECEPTEKRE VÁGYSZ?
LAPOZZ BELE VARÁZSLATOS ALAKFORMÁLÓ SZAKÁCSKÖNYVÜNKBE!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!