Levendulás málnakrém
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 0,5 liter joghurt
- 2 dl kókusztejszín
- kevés édesítő (eritrit-stevia)
- 1 bio citrom reszelt héja
- 25-30 dkg friss málna (lehet fagyasztott is, azt egy kicsit hagyjuk felengedni)
- 2 -3 szál levendula virág
- apróra tört dió
Elkészítése:
A hozzávalókat tegyük egy tálba a dión kívül és hagyjunk díszitésnek pár szem málnát és levendula virágot.
Botmixerrel keverjük simára az összetevőket.
Tegyük hűtőbe legalább fél órát.
A diót pirítsuk meg és amikor tálaljuk akkor tegyünk a tetejére friss málnát, reszelt citromhéját, a piritott diót és pár kis levendula virágot morzsoljuk rá.
A vendégeim oda voltak érte! :-)
A levendula gyógyhatása:
Antibakteriális, görcsoldó, gyulladáscsökkentő nyugtató, keringésjavító, immunrendszer erősítő, fájdalomcsillapító és gombaölő hatású. Értékét a benne levő linalil-acetát tartalma fejezi ki (min. 35%).
Epeműködést fokozó hatása miatt a levendula a puffadás és az emésztési zavarok ellen is hatékony gyógyteaként elkészítve, illetve a szárított levendulával megszórt görög joghurtot is bátran fogyasszuk, hiszen jótékonyan hat a belekre!
Recept és fotó: Babos Kata, Testszerviz Konzultáns
Testszerviz Életmód Termékek a kép alatt!
Hatékony, folyékony, finom!
150 egészséges Testszerviz recept csak ebben a szakácskönyvben!