Rózsaborsos-mandulás lazac fekete rizzsel és mangoldpürével
Most egy kevés munkálattal járó; ízében, színeiben és textúrájában látványos étel receptjét küldöm, aminek az elkészítését a fenti alkalmak mellett akár nyári randi vacsora fogásaként is bátran ajánlok.
Rózsaborsos-mandulás lazac fekete rizzsel és mangoldpürével
Hozzávalók (2 főre):
- 300 gr lazac
- 100 gr fekete rizs
- 2 összemaroknyi a szárától megtisztított mangoldlevél
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 100 ml növényi tej
- 3 gerezd fokhagyma
- pár szem mandula
- 1/2 citrom
- Só, rózsabors ízlés szerint.
Az elkészítése:
A fekete rizzsel kezdünk, ez igényli a legtöbb időt. A rizst 3x-os mennyiségű, csipet sóval ízesített vízben 40 percig főzzük. Időnként megkeverjük.
Amikor selymes, sűrű, rizottó állagú, a hőfokot lekapcsoljuk és még kb. 10 percig fedő alatt pároljuk.
Közben az olívaolajon a fokhagyma gerezdeket megpirítjuk, rajta a kissé felaprított mangoldleveleket megfuttatjuk.
Ha összeestek, sózzuk és felöntjük a növényi tejjel és pár perc alatt puhára pároljuk. A végén botmixerrel pürésítjük.
A lazacot felszeleteljük és a vajon néhány perc alatt rózsaszínűre sütjük. Fordítás közben sózzuk és tört rózsaborssal és aprított mandulával ízesítjük.
Tálaláskor citrommal meglocsoljuk a lazaocot, a fűszeres sült vajjal pedig a rizst meglocsoljuk.
Szeretettel küldöm:
Marianna
MARIANNA TOVÁBBI 30 RECEPTJÉHEZ KATTINTS IDE!