Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Rózsaborsos-mandulás lazac fekete rizzsel és mangoldpürével

Marianna receptek
Főételek
Gluténmentes
Laktózmentes
Szűrés törlése
Mányik Marianna
2023.08.16 15:25
Rózsaborsos-mandulás lazac fekete rizzsel és mangoldpürével

Kedves Peti! Sokan nem engedhetik meg maguknak sajnos, hogy tengerparton nyaraljanak vagy akár elutazzanak. A mediterrán életérzést egy-egy könnyed halétel vacsora vagy hétvégi ebéd formájában azonban otthon is megteremthetjük magunknak.

Most egy kevés munkálattal járó; ízében, színeiben és textúrájában látványos étel receptjét küldöm, aminek az elkészítését a fenti alkalmak mellett akár nyári randi vacsora fogásaként is bátran ajánlok. 

Rózsaborsos-mandulás lazac fekete rizzsel és mangoldpürével 

Hozzávalók (2 főre):

  • 300 gr lazac
  • 100 gr fekete rizs
  • 2 összemaroknyi a szárától megtisztított mangoldlevél
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 100 ml növényi tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • pár szem mandula
  • 1/2 citrom
  • Só, rózsabors ízlés szerint. 

Az elkészítése:

A fekete rizzsel kezdünk, ez igényli a legtöbb időt. A rizst 3x-os mennyiségű, csipet sóval ízesített vízben 40 percig főzzük. Időnként megkeverjük.

Amikor selymes, sűrű, rizottó állagú, a hőfokot lekapcsoljuk és még kb. 10 percig fedő alatt pároljuk.

Közben az olívaolajon a fokhagyma gerezdeket megpirítjuk, rajta a kissé felaprított mangoldleveleket megfuttatjuk.

Ha összeestek, sózzuk és felöntjük a növényi tejjel és pár perc alatt puhára pároljuk. A végén botmixerrel pürésítjük.

A lazacot felszeleteljük és a vajon néhány perc alatt rózsaszínűre sütjük. Fordítás közben sózzuk és tört rózsaborssal és aprított mandulával ízesítjük.

Tálaláskor citrommal meglocsoljuk a lazaocot, a fűszeres sült vajjal pedig a rizst meglocsoljuk. 

Szeretettel küldöm:

Marianna

MARIANNA TOVÁBBI 30 RECEPTJÉHEZ KATTINTS IDE!