Kókusztejes madártej sóskaramella öntettel (cukor és laktózmentes)
Zéró cukros kókusztejes madártej sós karamell öntettel /laktózmentes/
Hozzávalók:
- 1 liter kókusztej
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 3 db tojásfehérje
- 1 teáskanál vanília paszta
- 1 csipet só
- 6 evőkanál DiaWellness cukrászati édesítő (csomósodásmentes)
- 1 dl laktózmentes habtejszín
- őrölt fahéj ízlés szerint
Az elkészítése:
A pudingport a vanília pasztával, 3 evőkanál édesítővel és a kókusztejjel összefőzzük és néhányszor átkavarva (hogy ne bőrösödjön) kihűtjük. A tojásfehérjét 1 evőkanál édesítővel és csipet sóval kemény habbá verünk, fagyis kanállal vizezett lapos tányérra adagoljuk és mikróban másfél perc alatt habbá gőzöljük. A habgaluskákat a kihűlt vaníliakrémre helyezzük.
A karamell öntethez a maradék 2 evőkanál édesítőt keverés nélkül barnulásig olvasztjuk, majd a habtejszínt hozzáadva kavargatva feloldjuk.A madártejet a karamellkrémmel meglocsolva és fahéjjal díszítve tálaljuk.
A receptet és a képet köszönjük Mányik Mariannának
Testszerviz Életmód Termékek a kép alatt!
Hatékony, folyékony, finom!
150 egészséges Testszerviz recept csak ebben a szakácskönyvben!