Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Kocsonya a téli kedvenc

Főételek
Gluténmentes
Egészséges táplálkozás
Szűrés törlése
Jakacs Gyöngyi
2022.12.11 17:48
Kocsonya a téli kedvenc

A kocsonya igazi téli étel. Hagyományosan a disznóvágást követően készítették azokból a részekből, amelyekből mást nem nagyon tudtak csinálni. Köröm, fül, farok, bőrös részek. Persze egy kis színhús mindig jó még hozzá. Íme a recept!


A kocsonya nem csak finom, hanem magas a kollagén tartalma, így a szépségünknek is nagyon jót tesz.

Hozzávalók:

szalmával perzselt kocsonyahús, 

sertés fejrésze,fül,farok,disznóköröm,bőrdarabok,csülök,hagyma,fokhagyma,szemes bors, piros paprika

Elkészítése:

  • A kocsonyának valót jó alaposan megtisztítjuk, (késsel megkaparjuk).
  • Langyos vízben többször átmossuk.
  • Fazékba tesszük s hidegvízzel feltöltjük annyira, hogy ellepje.
  • Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, szemesborsot, sót ízlés szerint.
  • Odatesszük abálni. Nem szabad főzni, különben zavaros lesz.
  • Mikor már szépen gyöngyözik a tetejéről leszedjük a habot.
  • Az abálás ideje 4-5 óra, amíg a hús leválik a csontról.
  • Mikor kész elosztjuk a tálkákba.
  • A levét szűrőn át rátöltjük.
  • Hideg helyre tesszük, hogy megdermedjen.
  • Piros paprikával megszórjuk.
  • Tojással is díszíthetjük.
  • Lila hagymával kínáljuk.

Nálunk sok zöldséget is teszünk a lébe, főleg sárgarépát. Azt is a tálakba osztjuk, ettől nagyon szép formát és színt is kapnak a tálak.

Jó étvágyat!

A receptet és a képet köszönjük Jakacs Gyöngyinek!

MENTES ÉS EGÉSZSÉGES ÉLELMISZEREKET ITT TALÁLSZ!