Vitalissimo Egészséges Receptek
Kocsonya a téli kedvenc
A kocsonya nem csak finom, hanem magas a kollagén tartalma, így a szépségünknek is nagyon jót tesz.
Hozzávalók:
szalmával perzselt kocsonyahús,
sertés fejrésze,fül,farok,disznóköröm,bőrdarabok,csülök,hagyma,fokhagyma,szemes bors, piros paprika
Elkészítése:
- A kocsonyának valót jó alaposan megtisztítjuk, (késsel megkaparjuk).
- Langyos vízben többször átmossuk.
- Fazékba tesszük s hidegvízzel feltöltjük annyira, hogy ellepje.
- Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, szemesborsot, sót ízlés szerint.
- Odatesszük abálni. Nem szabad főzni, különben zavaros lesz.
- Mikor már szépen gyöngyözik a tetejéről leszedjük a habot.
- Az abálás ideje 4-5 óra, amíg a hús leválik a csontról.
- Mikor kész elosztjuk a tálkákba.
- A levét szűrőn át rátöltjük.
- Hideg helyre tesszük, hogy megdermedjen.
- Piros paprikával megszórjuk.
- Tojással is díszíthetjük.
- Lila hagymával kínáljuk.
Nálunk sok zöldséget is teszünk a lébe, főleg sárgarépát. Azt is a tálakba osztjuk, ettől nagyon szép formát és színt is kapnak a tálak.
Jó étvágyat!
A receptet és a képet köszönjük Jakacs Gyöngyinek!
MENTES ÉS EGÉSZSÉGES ÉLELMISZEREKET ITT TALÁLSZ!